Beklenen gün...

Yarını iple çekiyorum.Yarın yapılacak işler arasında fatura yatırılması var tabi esas beklenen olay bu değil.Yarının benim için önemi beklediğim bir kitabın gelmesi olacak büyük ihtimalle.Eğer yarın gelmez ise salı kesin elimde olacak.Tabi önce okuduğum şu kitabı bitrmem de gerekiyor bir yandan.
Hangi kitap diye soracak olursanız ee Cummings'in seçilmiş şiirler adlı kitabı yarın benim olacak.

Kimdir ee Cummings?
E. E. Cummings'in geleneksel olmayan majüskül (büyük) harf kullanma tarzı zaman zaman yayıncı ve okurları tarafından isminin küçük harflerle ve araya nokta konulmadan yazılması suretiyle öne çıkarılmıştır. Ölümünden sonra eşi tarafından bir kitabın önsözünde belirtildiği üzre yazar sadece küçük harf kullanarak şiirlerini yazmıştır. Böylece ismi resmi olarak "e. e. cummings" olarak değiştirilir. Fakat daha sonra, Cummings tarafından eserlerini Fransızcaya çeviren kişiye yazılan bir mektup incelendiğinde isminin yazılışında büyük harf kullanılmasını tercih ettiği ortaya çıkar. Bugün Cummings'i araştıran bir kişi yazarın ismini küçük harfle yazmasının bir alçakgönüllülük göstergesi olduğunu düşünebilirken, bir diğeri bu durumu yazarın kibirli olmasıyla açıklamaktadır. Kısacası tartışmalar hâlâ devam etmektedir.(Wikipedia)

" Seni diğerlerinden farksız kılmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada kendin olarak kalabilmek dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş başladı mı artık hiç bitmez..."(E.E.Cummings)

0 yorum: (+add yours?)

Yorum Gönder