"The Submarines"


Grubun Kuruluş Hikayesi:
Boston'da solo olarak çalışma yapan grubun iki üyesi, John Dragonetti ve Blake Hazard ile ortak bir arkadaş vasıtası ile tanıştılar. (Devamı için tıklayın...)
Dragonetti ve Hazard gruba ortak olup yakın zamanda Avrupa turnesine çıktılar. Dragonetti ve Hazard'ın ilişkileri 4 yıl sürdükten sonra çift, Los Angeles'a taşındıkları 2004 senesinin sonbaharında ayrıldılar. Ayrılıklarının ardından çift şarkı yazmaya devam ettiler, Çünkü Hazard hala Dragonetti'nin ev stüdyosunu kullanıyordu. Çift yakın zaman da yazdıkları şarkıların kendilerini ve ayrılıklarının onları ne denli üzdüklerini fark ettiler. Bunun farkına varan çift birlikte birkaç şarkı üzerinde çalışmaya ve tekrar bir araya gelmeye karar verirler. Çiftin beraberce üzerinde sıkı çalıştığı şarkılar onların hem düğün hediyesi hemde ilk albümünün şarkıları oldu. Hazard aynı zamanda Amerikalı yazar  F. Scott Fitzgerald'ın da torunu. Hazard hatta babaannesi ile olan ilişkileri için "Zor, Kesinlikle zor. Neyse ki biz estetik ve müzikal düşünebiliyoruz" demiştir. The Submarines'in ilk albümü olan "Declare a New State!" 2006 da Nettwerk etiketi ile yayınlandı.
The Submarines The Cure grubunun "Boys Don't Cry" şarkısını American Laundromat Records için tekrar coverlayıp "Just Like Heaven - a tribute to The Cure" isimli proje için tekrar düzenlemiştir. Düğün hediyesi olarak Joy Zipper, Dean & Britta, ve The Rosebuds gibi isimlerde projede katkıda bulunmuşlardır. Projenin resmi yayım tarihi ise 27 ocak 2009 olarak öngörülmüştür.
9. geleneksel  bağımsız müzik ödüllerinde ise en iyi Film/TV şarkısı dalında "You Me and the Bourgeoisie" şarkıları ile kazanıp Apple'ın iPhone 3GS serisinde kullanıldı.

Diskografisi : 
Declare a New State! (Nettwerk, 2006)
Live Session (iTunes Exclusive, 2006)
Remix EP (Nettwerk, 2006)
For the Kids Three! Compilation (Nettwerk, 2007)
Honeysuckle Weeks (Nettwerk, 2008)
Love Notes/Letter Bombs (Nettwerk, 2011)

http://www.facebook.com/thesubmarines
http://www.myspace.com/thesubmarinesmusic
http://www.thesubmarines.com/

Not:Çeviriler wikipedia'dan kendi çevirimdir. Eğer bir yerinde hata varsa lütfen bildiriniz.

0 yorum: (+add yours?)

Yorum Gönder